top of page

Unieke Cultuurreizen

Bijgewerkt op: 14 feb. 2023

S&T Group organiseert in samenwerking met haar culturele-, taal- en sportexperts deze unieke Egyptische cultuurreis. Je wordt tijdens de hele reis begeleid, waardoor de ervaring uniek en comfortabel is. Daarnaast kan je tijdens heel de reis deelnemen aan verschillende activiteiten aanvullend aan het dagprogramma.Verrijkende reis naar Egypte


Een Nijlcruise is dé manier om Egypte, met al haar schatten, te ontdekken. Vergaap je aan de rijkdom van de kunstschatten van het oud Egyptische rijk. Je ontdekt o.a. de volgende plaatsen:


 • Medinet Habou Tempel in Luxor

 • De tempels van Karnak en Luxor

 • De stad Luxor (openluchtmuseum)

 • De graven in de Vallei der KoningenINCLUSIEF


 • 7 nachten in 5* Titanic Royal & Aqua Park o.b.v. All Inclusive.

 • 7 nachten 5* cruise op basis van volpension

 • Begeleiding van een Nederlandse of Engelstalige gids.

 • Alle transfers.

 • Retourvlucht van/naar Hurghada.

 • Gratis sportactiviteiten

 • Gratis culturele activiteiten


Het dag-tot-dag programma: (15 dagen / 14 nachten)


Dag 1: Na aankomst op de luchthaven ga je naar de kades van Luxor (het grootste openluchtmuseum van de wereld). Je checkt in aan boord van je schip.


Dag 2: Vandaag breng je een bezoek aan de Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard geblev

en tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld. Het schip vaart door naar Edfu.


Dag 3: Na het ontbijt vaar je richting Kom Ombo. In de middag breng je een bezoek aan de Kom Ombo tempel. Het schip vaart door naar Aswan.


Dag 4: Je bezoekt vandaag de lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, een van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Vervolgens zullen we een tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, maken over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende botanische tuinen bevinden.


Dag 5: In de ochtend heb je je tijd vrij te besteden. Of je hebt de mogelijkheid om Abu Simbel te bezoeken. Je kunt na een heerlijk ontbijt zonnen, lezen of genieten van alle vergezichten terwijl het schip koers zet richting Edfu.


Dag 6: Na een aantal dagen waarop je vele indrukken hebt opgedaan volgt vandaag een dag van rust. Een heerlijke dag op het schip. We varen richting Luxor. Aankomst in de loop

van de dag.


Dag 7: Vroeg in de ochtend naar de westzijde van de Nijl. Je brengt een bezoek aan de vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Mocht je na deze indrukwekkende dag nog niet genoeg gezien hebben dan heb je in de avond ook de mogelijkheid om mee te gaan naar Luxor (facultatieve excursie) voor een sound & light show in de Luxor tempel. Bij deze indrukwekkende show wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. In de vorm van een licht show wordt het verhaal verteld van de farao‘s en de tempels die zij achterlieten. Een show die je zeker niet wilt missen. De show duurt ongeveer een ander half uur. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Medinet Habou Tempel in Luxor.


Dag 8: Vroeg in de ochtend verlaat je vol indrukken en nieuwe ervaringen het schip en brengt een luxe touringcar je terug naar Hurghada, waar je in de loop van de ochtend aan zult komen (ontbijtpakketjes beschikbaar). In Hurghada kun je dan genieten in het 5* Titanic Royal & Aqua Park.Dag 9 t/m 15: De laatste dagen van je 15-daagse vakantie in Egypte kun je genieten van zon, zee en strand. Je kunt uiteraard ook allerlei uitstapjes maken zoals een boottocht, een snorkel tour of een jeepsafari. Op de laatste dag brengen wij je weer naar de luchthaven van Hurghada voor je terugvlucht naar Brussel.


Prijs:


2 personen 1 kamer: €995/persoon


1 persoon 1 kamer: €1250/ persoon *Let op! Deze prijzen zijn indicatief. De definitieve prijs (lager of hoger) wordt jouw meegedeeld voor het afsluiten van jouw reservering.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page