top of page

HANDIGE TIPS: START-UP OF LANCERING NIEUW PROJECT

Bijgewerkt op: 14 feb. 2023

Ben je van plan om morgen een nieuwe zaak te starten of heb je al een zaak, maar je wilt een nieuw project lanceren om je winst te optimaliseren? Lees dan de onderstaande do’s en don’ts. Deze tips zijn zowel toepasbaar voor kleine startende bedrijven als grote bedrijven die verder willen groeien.
Wat is belangrijk voordat je start?


Het is primordiaal dat je een duidelijk zicht hebt over het idee van je start-up of het project dat je wilt lanceren: ‘Wat is het concept?’, ‘Is je concept vatbaar voor de markt?’, ‘Wie is je doelgroep?’, enz. Je kan niet vooruit gaan zonder een duidelijk toekomstzicht te hebben. Je moet weten wat je concreet gaat doen, waarom je organisatie dat gaat doen, waar je actief zult zijn en hoe je het gaat verwezenlijken.
Kan je zonder geld groeien of starten?


Afhankelijk van de kapaciteiten en kennissen die je hebt, kan je zelf heel wat zaken verwezenlijken binnen je bedrijf zonder veel geld te moeten inversteren. Als je een starter bent, dan moet je beter eerst gaan analyseren wat je zelf kunt doen, welke acties je kunt ondernemen, welk soort content je zelf kunt produceren om je zaak te starten. Het is wel belangrijk om alles professioneel te doen, want je imago is snel schendbaar. Wat je zelf kan moet je zelf doen, maar wat je niet kan, laat je beter door een proffessionele uitvoeren. Verlies niet te veel tijd met zaken zelf te willen doen, want je tijd is kostbaar!
Wat kan marketing voor jou business betekenen?


Naast een goed businessplan moet je ook duidelijk weten hoe je marketing- en communicatiestrategie eruit zien. Het gaat niet enkel om een reclamespot of een flyer, die tijd zijn wij allang voorbij. Een veel voorkomende hedendaagse fout is dat zowel start-ups als groeinde organisaties zelf hun communicatiekanalen gaan bepalen zonder een effectieve strategie te hebben. Ze contacteren daarna gespecialiseerde bedrijven die uiteraard dat type content of actie gaan motiveren. Zo gaat een bedrijf gespecialiseerd in websites, zijn eigen type content gaan promoten terwijl het misschien ook niet echt is wat je nodig hebt. S&T Group helpt organisaties om hierin de goede keuze te maken en zorgt ook voor de productie van de verschillende soorten content. Een ander minpunt is dat er dan synergie tussen die verschillende kanalen ontbreekt (links, backlinks, CTA’s, etc.) waardoor je geen bereik- en winstoptimalisatie creëert. Uiteindelijk zorgt marketing niet enkel voor een goed imago, maar moet vooral ook dienen om je te diferentiëren op de markt en winstoptimalisatie te genereren.
Is innoveren belangrijk en hoe doe je dat?


Waarom zou je als bedrijf tijd en moeite moeten steken in iets nieuws, terwijl datgene wat je doet al perfect functioneert ? De eerste reden is dat innovatie bij heel veel bedrijven zorgt voor een verdubbeling van de winst. Door te innoveren, of je nu een start-up bent of een bestaand bedrijf, zorg je ervoor dat je goed gaat nadenken over de positie van je onderneming op de markt. Je gaat jezelf weer uitdagen om beter te zijn dan de concurrentie en innovatie is ook vaak het grootst onderscheidend vermogen van een organisatie bij je directe en indirecte concurrenten.


Innoveren is niet altijd simpel. Het kan soms snel gaan, maar het kan ook wel veel onderzoekstijd nemen. Het eerste wat je best altijd doet is je idee bij je doelgroep testen. Heb je al klanten, test dan je idee bij je klant, maar probeer ook ideëen te halen uit posttest die je doet over bestaande acties. Je zou verbaasd zijn over wat klanten over jouw eigen bedrijf kunnen leren. Ben je een start-up? Dan is het nog eenvoudiger! Want als start-up denk je vaak van nul en dan analyseer je ieder detail (doelgroep, product, productkleur, communicatiekanalen, tone of voice, etc.) en dit moet je zeker doen of je nu een start-up bent of een bestaand bedrijf die met een nieuw project wilt innoveren.


Ook is het beduidend om je te omringen door groeiende mensen. De partners met wie je gaat samenwerken moeten mensen zijn die jou ook gaan boosten om vooruit te denken. Heb geen schrik om groot te denken en te dromen, want het is uit dromen dat vaak innovatieve ideëen worden gecreëerd. Maak daarna van je dromen werkelijke toepasbare ideëen.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page