top of page

Sales & Marketing tips

Bijgewerkt op: 14 feb. 2023

Bij S&T Group geloven we niet in Sales en Marketing als aparte afdelingen binnen een bedrijf. Het is enkel door de Marketing- en Sales-strategie te laten samensmelten dat we effectieve en efficiënte Salesresultaten kunnen bereiken. Ontdek hieronder heel wat Smarketing tips van S&T Group.Sales kunnen we vergelijken met een thuis creëren: je kunt een huis laten bouwen, maar je nooit echt thuis voelen in dat huis. Uiteindelijk is de combinatie van meerdere factoren - de omgeving van het huis, de stijl van het huis, de locatie en nog veel meer - die bepaalt of je je wel degelijk thuis voelt of niet.


Met sales is dat ook zo: je moet eerste je kopen/doelgroep leren kennen alvorens je eender welke sales-actie begint.
Tip 1 : Ken je doelgroep/koper!


Ik herhaal het vaak tijdens mijn trainings : je verkoopt niet aan een organisatie, maar aan mensen met gevoelens, dromen en doelen. Leer eerst de contactpersoon kennen met wie je business doet, probeer te begrijpen wat die persoon nodig heeft en help daarna dankzij de producten of diensten die je aanbiedt. Want als je verkoopt zonder de noden van je doelgroep te kennen, verkoop je net een bril op sterkte aan een blinde.


Bij S&T Group verkopen we niet, maar helpen we mensen & bedrijven! We leren de klant eerst beter kennen en benaderen zijn behoeftes. Als onze standaardproducten/diensten niet bij die klant passen, dan stellen we een dienst voor op maat!


« Een verkoper die zijn klant kent, verkoopt niet, maar helpt de klant met het bereiken van zijn doelen.» - Sila Azzouz.

Tip 2: Wees echt geïnteresseerd in je doelgroep!


Geld mag niet je enige motivatie zijn! Om je koper/doelgroep beter te kunnen helpen moet je ook leren luisteren naar de klant. Stel ook de goede vragen, want niet iedere koper vertelt altijd wat je juist moet weten om hem te helpen. Onthou nogmaals bij S&T Group verkopen we niet, maar helpen we klanten!


Train je vraagtechnieken: Wat? Waar? Wanneer? Welke? Waarom? Wie? En hoe? Test voortdurend of je de situatie volledig begrijpt door vragen te stellen en te controleren of er geen misverstanden zijn. Maar wat je vooral moet doen is AANDACHTIG LUISTEREN!


« Een succesvolle Sales Expert spreekt 20% van de tijd en luistert de overige 80% tijdens het verkoopgesprek.» - Sila Azzouz.

Tip 3: Ken je product/dienst!


Om aan mensen te verkopen, moeten ze in jou geloven tijdens het verkoopgesprek. Zorg er daarom voor dat je interessant bent, maar vooral dat je je producten goed kent en dat je erin gelooft. Als jij er niet in gelooft dat de producten of diensten die je verkoopt geweldig en uniek zijn, waarom zou je potentiële koper er dan in geloven?


Ontwikkel ook je inlevingsvermogen. Als je authentiek kunt reageren op een klant, krijg je makkelijker een band en goede relatie. Zet je ego aan de kant. Het gaat niet om jou, maar om de klant. Vergeet niet bij S&T Group gaan onze Sales Experts klanten helpen! Houd dat in je achterhoofd en je bent niet alleen succesvoller met klanten werven, maar ook in klantenbinding.


« Als je zelf in je product of diensten waterdicht gelooft, dan ben je geen verkoper, maar een storyteller. En wie luistert er niet graag naar een storyteller? » - Sila Azzouz.

Tip 4: Verkoop oplossingen niet enkel een product of dienst.


Een goede Sales Expert moet naar zijn klanten luisteren en een oplossing bieden voor de mogelijke problemen. Doordat je je product/dienst goed kent, weet je zonder twijfel welke klanten het zal helpen. Uiteraard heeft niet iedereen een probleem en moet je soms ook je klanten doen dromen. Wees een goede storytellers die zijn producten goed kent en doe je klanten dromen!


« Dromen zijn de motor van ieder succesvol verhaal en worden enkel werkelijkheden voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven.» - Sila Azzouz.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page