top of page

SEA tips voor startende bedrijven met webshop

Dernière mise à jour : 28 mars 2023


Het hebben van een webshop is vandaag de dag bijna een must voor elk bedrijf. Het stelt in staat om uw producten en diensten online aan te bieden en uw bereik te vergroten. Maar het hebben van een webshop is niet genoeg. U moet ervoor zorgen dat uw webshop wordt gevonden door potentiële klanten, en dit is waar SEA van pas komt.

SEA, ook wel bekend als Search Engine Advertising, is een vorm van online adverteren waarbij u betaalt voor het weergeven van uw advertenties op zoekmachines zoals Google. Het doel is om uw website bovenaan de zoekresultaten te krijgen, zodat potentiële klanten u gemakkelijker kunnen vinden.

How often do you check your SEA campaigns?

  • Every day

  • Weekly

  • Every month


Maar hoe past u SEA juist toe en wat zijn de beste tips voor startende bedrijven met een webshop? We vroegen het aan Sila Azzouz, CEO & Founder bij S&T Group.

"SEA is een krachtig hulpmiddel om uw webshop te promoten en meer klanten te bereiken", zegt Sila Azzouz. "Maar het is belangrijk om te weten hoe u het juist moet toepassen om er het maximale uit te halen."


Hieronder zijn enkele tips die Sila Azzouz aanbeveelt:


1) Weet wie uw doelgroep is!

"Voordat u begint met SEA, moet u uw doelgroep goed kennen", zegt Azzouz. "Waar bevinden ze zich? Wat zoeken ze? Wat zijn hun interesses? Als u deze informatie heeft, kunt u gericht adverteren en uw budget beter benutten."I know my target group!

  • Yes

  • No2. Kies de juiste zoekwoorden

"Zoekwoorden zijn essentieel voor SEA", zegt Sila Azzouz. "U moet de zoekwoorden kiezen waarop uw doelgroep zoekt en waarvoor u wilt adverteren. Zorg ervoor dat u zoekwoorden gebruikt die relevant zijn voor uw producten en diensten, en vermijd algemene zoekwoorden die veel concurrentie hebben."Do you know your 20 most important keywords?

  • Yes

  • No3. Maak overtuigende advertenties

"Uw advertenties moeten relevant en overtuigend zijn", zegt Sila Azzouz. "Zorg ervoor dat uw advertenties aansluiten bij de zoekopdracht van uw doelgroep en dat ze een duidelijke call-to-action hebben. Gebruik ook aantrekkelijke afbeeldingen of video's om de aandacht te trekken. Wees creatief! Doe je concurrenten niet na!"


4. Optimaliseer uw landingspagina's

"Uw landingspagina's moeten relevant zijn voor uw advertenties", zegt Sila Azzouz. "Zorg ervoor dat ze een duidelijke call-to-action hebben en dat ze de bezoeker aanzetten tot actie. Ze moeten ook snel laden en gebruiksvriendelijk zijn. Werk dus nauw samen met je web-beheerder!"


5. Test en meet uw resultaten

"SEA is een voortdurend proces", zegt Sila Azzouz. "U moet uw resultaten voortdurend meten en uw advertenties en landingspagina's optimaliseren op basis van de gegevens. Dit zal u helpen om uw ROI te verbeteren en uw SEA.
Naast de juiste toepassing van SEA, is de inhoud van uw advertenties en website ook belangrijk voor het succes van uw campagne. Ieder detail kan een groot percentage van de CTA veranderen en dus ook een enorme impact hebben op de verkoopcijfers. Daarom biedt S&T Group een totaalpakket aan van SEA-diensten en content-creatie, om uw online aanwezigheid te versterken en uw webshop echt te laten groeien.


Volg dus niet alleen de tips van Sila Azzouz om het maximale uit uw SEA-campagne te halen, maar neem ook contact op met S&T Group voor ondersteuning en advies. Onze experts staan klaar om u te helpen uw online marketingdoelen te behalen.

7 vues0 commentaire

留言


bottom of page